kapcsolat kapcsolat kapcsolat kapcsolat
gravitációs gerincnyújtó pad header
Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal Orvostechnikai Főosztálya
egyes gravitációs padjainkat
orvostechnikai eszközként regisztrálta.
(HU/CA01/41133/14)

Gerincsérv, isiász, porckorongsérv és hátfájás gyógyítása

A hátfájás az egyik leggyakoribb tünet, ami fájdalomként előfordul az emberek életében.

Gerincünket napról napra folyamatosan terheljük: sokat ülünk vagy sokat állunk, megerőltető munkát végzünk, vagy éppen ellenkezőleg, nincs időnk rendszeres testmozgásra, sportolásra. Tartós egyoldalú terhelés következtében a csigolyák kimozdulnak természetes helyzetükből. A porckorongok között lévő kocsonyás anyag elkezd kiboltosulni, így alakul ki a gerincsérv, porckorongsérv.
Ilyenkor a cél a kiboltosulás megszüntetése, visszahúzása.

Az elváltozások hatására a gerinc elveszíti stabilitását, ami egyenes út a hátfájáshoz, hiszen a gerinckörnyéki izmok folyamatosan próbálják kiegyensúlyozni és stabilizálni a gerincet. Ennek következtében az izmok begörcsösödnek, fájdalmassá válik a mozgás.

Gerincsérv vagy porckorongsérv a gerinc bármely szakaszán kialakulhat, leggyakrabban azonban a deréktáji, lumbális és a nyaki szakaszon fordul elő.

A gerinc tehermentesítése segíthet a kiboltosulás megszüntetésében. Ha a csigolyákat nem éri terhelés, a kocsonyás anyag visszahúzódhat, így a tünetek enyhülnek.

Nem kell együtt élni a fájdalommal!

A gerincnyújtó pad rendszeres használata éppen a gerincoszlop tehermentesítésében és a gerinckörnyéki izmok nyújtásában segít.

Hallgassa meg a reumatológus véleményét!

„A szakorvos tisztázza a hátfájdalom okát, amennyiben ez gerinc eredetűnek igazolódik, porckorongkopásnak, porckorongsérvnek bizonyul, a nyújtópad használata eredménnyel alkalmazható.”

Dr. Kresák Ilona
Reuma és fizioterápiás főorvos

A hátfájás okai

A hátfájás hátterében számtalan betegség rejtőzhet. A mozgásszervi betegségeken kívül izomeredetű és belső szervi eredetű fájdalom is előfordul. A betegek a hátfájást leggyakrabban tompa, mély fájdalomnak érzik, ami a gerinc mozgásakor felerősödik. Köhögés és a nevetés is erősítheti a tüneteket. A legtöbb esetben a panaszok enyhülnek fekvő helyzetben, hiszen a gerinc felszabadul. A fájdalom kisugározhat a farpofába, egyik esetleg mindkét lábba, zsibbadást okozhat.

A gyógyulás folyamata

A kezelőorvos, szakorvos feladata, hogy tisztázza a fájdalom okát. Amennyiben ez gerinc eredetűnek igazolódik és porckorong kopásnak, meszesedésnek, gerincsérvnek, porckorongsérvnek, avagy az izomzat görcsös merev állapotának bizonyul a gerincnyújtó pad használata eredménnyel alkalmazható. Rendszeres használat esetén a fájdalomérzete csökkenhet és el is múlhat. A nyújtás következtében a csigolyák eltávolodnak egymástól, a kilépő idegek felszabadulhatnak a nyomás alól, a gerincoszlopa rugalmas állapotba kerülhet. Megszűnhet a porckorong sérves állapota, a gerince újra egészséges és terhelhető lehet.

RÓLUNK MONDTÁK

vonal

Elkerültem a műtétet

Annak, hogy munkámból kifolyólag sokat kellett a számítógép mellett ülnöm, meg lett az eredménye. Márciusban L5 porckorongsérvet (gerincsérvet) diagnosztizáltak nálam, de a CT nélkül is ki lehetett találni, mert az összes tünetet produkáltam. Fájdalomcsillapítót kellett szednem, a jobb lábam úgy fájt, hogy nem tudtam aludni, zsibbadtak a lábujjaim, és nem tudtam lábujjhegyre állni. Se ülni, se autózni nem tudtam, ami pedig a munkámhoz szükséges lett volna. A neurológus felírta a fájdalomcsillapítót, 10 alkalmas fizikoterápiát az elgyengült izmom stimulálására és útnak engedett.

Úgy gondoltam, hogy ez kevés lesz a gyógyuláshoz, el kezdtem tehát keresgélni az interneten, bizakodtam, hogy akár meg is gyógyulhatok. Az interneten láttam meg a gerincnyújtó padot.

A KiroMED-et választottam, mert jó az ár-érték aránya és megbízható. Miután megkaptam, könnyű volt összeszerelni- rögtön ki is próbáltam. Először csak rövid ideig tudtam függeszkedni, de később egyre hosszabb időt tudtam rajta tölteni. Az első időkben mivel táppénzen voltam gyakran csak úgy "felugrottam" rá és hamarosan éreztem az eredményt is. Már egyre kevésbé fájt a lábam és a zsibbadás is elmúlt.

Ma már csak egy kis diszkomfort érzet maradt a jobb lábamban, de az is csökken. Ma is naponta használom, nagyon jól lehet relaxálni rajta. Látva a javulásomat, férjem is el kezdte használni, ugyan nem naponta, de hetente kétszer-háromszor ő is felfekszik rá. Számára is kellemes kikapcsolódás lett. Ma már nincs problémám, végezhetem a munkám. Nagyon köszönöm, hogy termékükkel hozzájárultak az egészségem visszaszerzéséhez és elkerültem a műtétet.

H. Margit
Szekszárd

Olvasson további véleményeket vevőinktől!

gravitációs pad elkerültem a gerincsérv műtétet

vonal

Nézze meg az ajánlott termékeket, majd tájékozódjon a főoldalon!

vonal

Ajánlott termékek

Gerincsérvre, isiászra, porckorongsérvre és hátfájásra a következő KiroMED termékeket ajánljuk Önnek:


Teeter FitSpine X3 gravitációs gerincnyújtó pad

Amerikai minőség
Önkéntes egészségpénztárra is!
Munkahelyi egészségmegőrző eszköz
Prémium minőségű amerikai termék
Terápiás pad, fitness célokra is ajánlott
Erősített összecsukható acélváz
Ergoflex fekvőfelületen
Gyors összeszerelhetőség
Lumbális híd, akupresszúrás golyók
Hosszított, kényelmes króm lábbefogó
136 kg teherbírás

Ár: 290.000 Ft

KiroMed Delta

Önkéntes egészségpénztárra is!
Munkahelyi egészségmegőrző eszköz
Könnyített összecsukható váz
Háton és hason is alkalmazható
Terápiás kezelésekre fejlesztett
Levehető fejtámla
Hosszított lábbefogó
Levehető fejtámla
110 kg teherbírás

Ár: 93.500 Ft

KiroMED Zéta

Önkéntes egészségpénztárra is!
Munkahelyi egészségmegőrző eszköz
A legerősebb acélvázas fix pad
Háton és hason is alkalmazható
Terápiás kezelésekre fejlesztett
Csapágyazott forgórész
Levehető fejtámla
Hosszított lábbefogó
150 kg teherbírás

Ár: 110.000 Ftvonal

telefon ikon
Elérhetőségeink
felhívás ikon
Felhívás
Gyógymasszőrök, csontkovácsok figyelem! Viszonteladókat, forgalmazókat keresünk!
Kérjük, elérhetőségeinken keressen minket!
social ikon
Lájkoljon minket!